Herne Hill, en ikke helt vanlig stasjon i London - reisemedtog.noHerne Hill, en ikke helt vanlig stasjon

- 07.10.2019 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Det er mange togstasjoner i London og de kommer i alle størrelser. Mange er rett og slett kjedelige, men så har du unntaket som frisker opp dagen, som Herne Hill.


Hovedinngangen

Herne Hill er en bydel sør i London der det stort sett bor folk som tilhører middelklassen. Det var faktisk jernbanen som forandret området for før Herne Hill fikk togstasjon besto området stort sett av herregårder som da lå langt fra maktens sentrum, London. Nå er sentrum bare noen minutter unna med tog og de går det mange av. Herne Hill har likevel beholdt sitt landsby-preg. Les mer om Herne Hill på Reisebloggen Ja, det er mulig


Inne i ventehallen

Det er området rundt togstasjonen som er hjertet i Herne Hill, der man finner butikker og serveringssteder. Mange av dem har uteservering på fortauet og dette er et sted hvor pulsen går litt saktere enn i de mer befolkede delene av London. Den store parken Brockwell Park hjelper på for de som ønsker å stresse ned og herfra har man faktisk god utsikt både til sentrum, til innflygingen til Heathrow og til togtrafikken.


Viadukten og broa som tar togene inn på stasjonen

Toget går nemlig oppe i høyden gjennom Herne Hill og viadukten som toget bruker fikk skryt for å være elegant allerde på 1800-tallet. Den er kanskje ikke det mest spennende byggverket i London i dag, men det er imponerende å se hvordan togene snegler seg gjennom bydelen, nærmest oppe på alle butikkene og cafèene og bolighusene. Det hjelper jo selvsagt at toget går over biltrafikken, som fort stopper opp.


På siden av hovedinngangen

Det er mange små snodigheter som gjør togstasjonen i Herne Hill til litt spesiell. Det ene er at her finner man ingen kiosk, butikk eller cafè, men kun en isbar. Hele serveringstilbudet inne i stasjonshallen er altså is, av den hjemmelagde typen som gjør turen verdt alene. Det er selvsagt mange cafèer, kaffebarer, puber og spisesteder i gatene rundt stasjonen, jeg ble spesiellt imponert over bakeriet som ligger på den andre siden av viadukten i forhold til stasjonen.


Pianoet i ventehallen

Noen har gjort en solid jobb for å friske opp denne stasjonen, for ikke bare er det blomster og sitteplasser, her finner man også et usedvanlig fargerikt piano. Jeg tror det er i brukbar stand, selv om jeg ikke testet pianoet under mitt besøk. Undergangen som tar deg under alle sporene og ut på den andre siden av viadukten har også fått en ansiktsløftning og er langt fra mørke ganger man finner i britiske krimserier.


Isbaren på Herne Hill stasjon

Det som kanskje overrasket meg mest er at her finnes det ingen sperreporter. Normalt sett er det slike automatiske porter på alle stasjoner i London, men her har man altså droppet det og likevel er altså ikke stasjonen full av kriminelle gjenger og snikere, som man skulle tro. I hvert fall så bruker man det som argument for å sette dem opp. Her kan du til og med kjøpe billett i en betjent billettluke, det er det ikke mange av igjen i Norge.


Undergangen

Dette er likevel ingen landsens stasjon og det merker man når man ser på antallet togavganger. Herfra går det tog i mange retninger og to av dem er mot sentrum av London. Thameslink kjører til Blackfriars ( bare 12 minutter unna ) og videre til St. Pancras ( 21 minutter unna ) og så til St. Albans nord for London. Disse togene går hvert kvarter. Den andre veien går disse togene den ene eller den andre veien på en loop som passerer Wimbledon og Sutton, slik at hver retning får avgang hver halvtime.


Viadukten

Det går også tog til London Victoria, bare 10 minutter unna, via Brixton. Disse går også hvert kvarter og fortsetter i den andre retningen til Orpington og Bromley South. Det går også enda flere avganger i rushtidene til forskjellige destinasjoner. Herne Hill er altså et veldig sentralt område å bo, med storbyen minutter unna, men likevel rolig og landlig ( hvis man da ser bort fra alle flyene som lander på Heathrow ). Det har også vært snakk om å forlenge Victoria Line til Herne Hill ( undergrunnsbane ). Den stopper i dag på Brixton stasjon, som er bare en drøy kilometer unna og tunnelene fortsetter visstnok halvveis til Herne Hill

OVERNATTING: HOTELLER OG LEILIGHETER I HERNE HILL via Booking.com.

Mer om: tog i Storbritannia - Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET
Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:COVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet


ERDETMULIG.NO: