LEO Express er endelig kommet til Krakow - reisemedtog.noLEO Express er endelig kommet til Krakow

25.07.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Det høres kanskje ikke så stort ut, men det er en liten revolusjon. For første gang kjører et privat selskap togruter til Polen. LEO Express startet sin nye rute mellom Praha og Krakow sist fredag.


Et LEO Express-togsett på Praha Hl.n i 2013. Foto: Kyrre Dahl

LEO Express er et av to private selskaper som har konkurrert med det statlige selskapet CD i Tsjekkia gjennom flere år. Alle tre kjører tog mellom Praha og Ostrava, og det har medført flere avganger og langt flere passasjerer. Undertegnede kjørte selv på denne strekningen i forrige uke og da var det smekk fullt hos alle selskapene. LEO Express har etterhvert utvidet sitt tilbud til flere byer i Tsjekkia og også til Slovakia. I Tyskland kjører de tog i samarbeid med FlixTrain.

Det er flere selskaper som kjører lokaltog på oppdrag fra myndighetene, men sist fredag kom det endelige også private langdistansetog også til Polen. LEO Express kjører en avgang mellom Praha og Krakow i hver retning fredager og søndager. Toget går tidlig fra Krakow, klokka 05.04 og er framme i Praha 11.39. Den andre veien går toget fra Praha kl 16.10 og er framme i Krakow 23.19. På veien stopper toget i Ostrava, Katowice og Oswiecim, bedre kjent som Auschwitz. LEO Express har også bussruter i mange land.

Kilde: Rail Journal og Railway Gazette - TOGNYHETERErdetmulig.no: Togtur i Tsjekkia med Leo Express
TA TOGET I:

Informasjon: Om denne siden


Reisetips: Interrail, hvordan og hvor mye!