Tog så mye du vil i Skåne for 200 kr - reisemedtog.no


Tog så mye du vil i Skåne for 200 kr

11.05.2022 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Skåne er en relativ stor region i Sør-Sverige med mange spennende byer og også mye spennende detaljer for toginteresserte. Jeg testet ut et dagskort til bare 214 SKr. Det kommer også et sommertilbud som kan gjøre det enda rimeligere.


Pågåtåg

De fleste har vel hørt om Skåne, som tidligere var en del av Danmark, men som nå definitivt er en del av Sverige. Dette er en region, fylke eller län som det heter på svensk, som har satset mye på å utvikle togtrafikken de siste årene, blant annet med en ny tunnel gjennom Malmø sentrum. Noen år før det sto Øresundsforbindelsen til Danmark klar og den har knyttet Skåne nærmere København.


Interiør i Pågåtåg

En litt småkald tirsdag i april var dagen jeg hadde valgt meg ut for å lære mer om tog i Skåne. Jeg fant en 24 timers billett som Skånetrafiken selger. Den koster 214 SEK og gjelder alt av kollektivtrafikk i hele Skåne i et døgn fra aktivering, altså rundt 200 norske kroner. Unntaket er langdistansetogene fra SJ og Snälltåget. Öresundståg kan man benytte, i Skåne, men det koster ekstra å reise til Danmark. Skånetrafiken har også et tilbud i sommer som jeg skal skrive mer om senere.


Kristianstad C

Min togtur startet på Hässleholm Central der man kan se en haug med forskjellige tog og aktører. Pågåtåg er lokaltog som stortsett stopper på alle stasjoner og kjører kun internt i Skåne ( med noen få unntak ). På den første lille turen til Kristianstad kunne jeg velge mellom Pågåtåg og Öresundståg, der sistnevnte stopper kun på de større holdeplassene. Nå er det uansett ikke langt fra Hässleholm til Kristianstad, så tidsbruken er omtrent den samme.


Kristianstad C

Kristianstad har en fin gammel stasjonsbygning men dette er nå en sekkestasjon slik at alle tog må ut igjen samme vei som de kom inn. Jeg byttet her til Pågåtåg til Helsingborg som ligger helt på den andre siden av Skåne. Det skal sies at det er ganske flatt i denne delen av Sverige og mye jordbruk, men ser man ut av vinduet passerer man flere små byer og innsjøer så det er mer variasjon enn man kanskje tror.


Helsingborg C

Helsingborg har en relativt ny togstasjon som ligger under bakken. I gamle dager var det helt håpløst i Helsingborg som hadde en togstasjon på hver side av byen og langdistansetogene kjørte utenom begge. Nå er den nye stasjonen samlokalisert med ferjeterminalen. Dette er et av de få steder i Europa der man kan gå fra tog til ferje i samme bygning. Det går fortsatt hyppige ferjer til Helsingør selv etter at Öresundsbrua kom.


Utenfor Trelleborg stasjon

Fra Helsingborg gikk turen sørover til Trelleborg via Malmø. Den flotte stasjonen i Malmø har jeg sett og skrevet om før. Har du ikke vært der bør du stoppe og se deg om. Mitt tog gikk så gjennom den nye tunnelen og fortsatte til Trelleborg. Dette er et godt eksempel på togsatsingen i Skåne. Det gikk nemlig ingen tog til Trelleborg første gang jeg var innom byen i 2012. Men, nå er det tog to ganger i timen mellom Malmø og Trelleborg. Sistnevnte har en svært elegant stasjon.


Trelleborg C

Dette er Sveriges sørligste togstasjon og toget kjører nesten helt inntil kysten og svært nær ferjene over Østersjøen. På tilbaketuren stoppet jeg i Lund som har en veldig travel stasjon. Det er såpass mye trafikk mellom Malmø og Lund at man nå bygger to nye spor slik at det blir fire spor mellom de to største byene i Skåne. Arbeidene ser du tydelig fra togvinduet. I Lund har man bygd om den gamle godsterminalen til cafè og restaurant og den ligger et lite stykke unna den gamle hovedbygningen, men en kaffe her kan anbefales.


Trelleborg C

Så noen ord om Sommerkortet som Skånetrafiken tilbyr. Det gjelder fra 15. juni til 15. august og koster 749 krpner. Du får altså reise så mye du vil med tog ( og buss/trikk) i Skåne i to måneder for så lite som 12 kroner pr. dag. Det er jo et kjempetilbud for de som skal være i området en stund. Billetten er tilgjengelig for kjøp fra 1. juni i app og på web, samt på utsalgssteder i Skåne. Et dagskort til 214 SEK kjøpes enklest i Appen Skånetrafiken eller se mer på skånetrafiken.se

 • Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET - Mer om: Tog i Sverige

 • Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

  Annonse


 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO:

  SISTE NYTT: