Hvordan ta tog i Slovenia - reisemedtog.noHvordan ta tog i Slovenia

04.05.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Slovenia har et litt kaotisk togsystem, men det er fortsatt en brukbar måte å reise mellom de større byene på. I tillegg byr slovenske tog gjerne på utsikt til pent landskap. Prisen er det heller ikke noe å utsette på.

Status for tog i Slovenia

Slovenia er et land som tidligere var med i Jugoslavia og det preger togtrafikken. Geografisk betyr det at de aller fleste linjene går til utlandet, og i noen tilfeller må du gjennom et annet land for å komme fram til destinasjonen i Slovenia. Det andre problemet er at både skinner og materiell pr. 2018 begynner å bli ganske slitent med påfølgende forsinkelser og innstilte tog. Når det er sagt, pågår det også en god del arbeider på tognettet i Slovenia!

For deg som vil ta toget i Slovenia

Det er relativt gode forbindelser til og fra hovedstaden Ljubljana og på landets viktigste linje til Maribor, med avganger flere ganger om dagen og til tider ganske nye tog. Det er også brukbare forbindelser mellom Ljubljana og Zagreb, Kroatia og mot Jesenice, i retning Salzburg, Østerrike. Dette er stort sett Østerrikske tog, som av og til fortsetter langt inn i Tyskland. Skal du til mindre byer, kan det innebære en lengre ventetid på en liten stasjon før du får tilgang til et tog fra 50-tallet. Hvis det da ikke er innstillt.

Diverse om tog i Slovenia

I Slovenia kjøper man fortsatt billetter på togstasjonen. Det er heldigvis mange som snakker engelsk, men ikke regn med det. Prisene er lave sett med norske øyne. Det går mange lokaltog til andre land, blant annet er det mulig å ta toget fra Ljubljana til Pula i Kroatia, med to togbytter. Disse togene skal etter planen vente på hverandre, så til tross for bytte av tog "in the middle of nowhere" så rapporteres det at du kommer fram. Men, det går ingen tog til Italia pr. mai 2018. Eller, det slovenske toget går av og til over grensen til Villa Opicina, som er nærmest en bydel av Trieste. Det er ingen forbindelse videre! Det er snakk om tog mellom Ljubljana og Trieste om sommeren.

VIL BLI OPPDATERT - MER FRA Bloggen Alle bilder: Kyrre Dahl / Reisemedtog.no og Erdetmulig.no

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet