Hvordan ta tog i Spania - reisemedtog.noHvordan ta tog i Spania

29.04.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Spania er landet i Europa der det skjer mest på togfronten. Spania har satset stort på høyhastighetstog og har nå det nest største nettverket i landet. Det er også mange andre tog, både lokale og mellomdistanse, men det kan være en utfordring å forstå rutetider og billettpriser.

Hurtigtogene AVE

RENFE renfe.com er det statlige togselskapet som står for alle passasjertog i Spania. Deres flaggskip er AVE, et høyhastighetstog som dundrer gjennom landet i over 300 kilometer i timen. Det går allerede nå ofte AVE-tog fra Madrid til Barcelona, Valencia, Sevilla og Malaga. Mange andre byer er også dekket av tog som delvis kjører på egne høyhastighetsstrekninger og så kjører ut på de gamle tradisjonelle linjene. Alle billetter må kjøpes på forhånd og det er plassreservering på alle tog

Lokale og regionale tog

RENFE renfe.com er også ansvarlig for lokale og mellomdistanse-tog, inkludert det spesielle smalspornettverket FEVE i Nord-Spania. Mange større byer har egne lokaltog, Cercanias, som er et helt eget system og krever egne billetter. Mellomdistansetog faller litt mellom barken og veden, men sørger for forbindelser til mindre byer som ikke er på høyhastighetsnettet. Disse togene kan gå flere ganger daglig, men i noen tilfeller også bare en gang i uka! Nok en gang må du kjøpe egen billett til hvert tog.

Diverse om å kjøre tog i Spania

Det som kanskje mest skiller spanske tog fra andre lands systemer er sikkerhetskontrollen. Akkurat som på flyplasser blir bagasjen din gjennomlyst før du får gå ombord på AVE-tog og av og til i andre tilfeller. Dette går mye fortere enn på flyplasser, da det bare er bagasjen som sjekkes og du trenger ikke ta av deg jakker og personelige eiendeler. Men, det er viktig å møte opp noen minutter før, for det kan være kø og i tilegg stenges dørene 2 minutter før avgang. Møter du opp 20 minutter før skulle det ikke være noe problem.

VIL BLI OPPDATERT

MER FRA Bloggen Alle bilder: Kyrre Dahl / Reisemedtog.no og Erdetmulig.noTA TOGET I:Informasjon: Om denne siden