Hvordan ta tog i Østerrike - reisemedtog.noHvordan ta tog i Østerrike

21.04.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Østerrike har et et godt utbygd tognett. Det går hyppige og raske forbindelser mellom de store byene og det går ofte tog til selv de minste småbyene. Vognsettene er som regel moderne og komfortable og utsikten er til tider spektakulær.

Railjet og lokale tog

ØBB oebb.at er det statlige jernbaneselskapet, som har mesteparten av togtrafikken i Østerrike. Flaggskipet er Railjet, som bare stopper i de store byene og går mellom Wien, Linz og Salzburg to ganger i timen. En gang i timen fortsetter toget til Innsbruck og Bregenz/Zürich. Dette er et svært moderne og komfortabelt tog, som ofte går i 200 kilometer i timen. Det går også Railjet til Graz, Praha, Budapest og München. ØBB driver også de fleste lokaltogene, som går litt saktere, men til gjengjeld stopper på langt flere stasjoner. Lokale tog går gjerne hver time eller i hvert fall hver annen time.

Private selskaper

WESTBAHN westbahn.at et et privat selskap som kjører intercitytog mellom Salzburg og Wien via Linz to ganger i timen. Et av disse togene går til Wien Hbf og det andre til Wien Westbahnhof. De kjører moderne dobbeltdekkere og kommer prismessig ofte billigere ut enn ØBB, særlig hvis du ikke har bestilt billett på forhånd. Billett kan kjøpes ombord.

Diverse

Deler av Østerrike ligger i Alpene og utsikten fra togvinduet er spektakukær på flere strekninger. Togene i landet operer med førsteklasse, som er et godt hakk over andre klasse i kvalitet. Det kan du få for så billig som 10 euro ekstra, hvis du bestiller på forhånd.

VIL BLI OPPDATERT

MER FRA Bloggen Alle bilder: Kyrre Dahl / Reisemedtog.no og Erdetmulig.noTA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet


Bloggen: En moderne stasjon i Østerrike


Bloggen: ok en fantastisk togtur i Østerrike


Bloggen: Førsteklasses togtur mellom Wien og Maribor