Hvordan ta tog i Italia - reisemedtog.noHvordan ta tog i Italia

27.04.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Italia er et spennende, om en litt kaotisk land å ta tog i. Her finner man en rekke aktører, både private og offentlige, som drives på forskjellige måte og med svært ulike billettsystemer. Vi skal forsøke å gi en oversikt.

Det viktigste selskapet

TRENITALIA trenitalia.com er det statlige jernbaneselskapet, som også er det eneste som kjører tog i alle landsdeler av Italia. Flaggskipene er høyhastighetstog som Frecciarossa og Frecciablanca, som suser avgårde i 300 kilometer i timen på nye og moderne linjer. Disse togene krever forhåndsbestilling og er relativt dyre, men for en nordmenn på tur er det overkommelig. Trenitalia har også IC, Intercity-tog, som går saktere og stopper oftere, men kan være så billig som 9 euro for en langtur. De driver også en del lokaltog, som stopper på alle stasjoner og koster lite. Det er viktig å huske på å stemple billetten før du går ombord, ellers kan du få heftige gebyrer.

Private høyhastighetstog

ITALO italotreno.it et et privat selskap som kjører høyhastighetstog mellom Napoli, Roma, Firenze, Milano og Torino. Disse går ofte og minst en gang i timen. I tillegg går det noen tog i døgnet til Venezia og Verona/Brescia. Dette er moderne tog som kjører i 300 kilometer i timen, i konkurranse med Trenitalia. Du må kjøpe billett på forhånd og den gjelder bare på Italos tog. Dette selskapet kjører generellt bare på høyhastighetslinjene og kan stoppe på andre stasjoner enn Trenitalia, så sjekk billetten.

Mange andre aktører

Det er svært mange lokale aktører som kjører tog, som oftest innenfor en region. Her kan man nevne Circumvesuviana, som har et stort nettverk ut av Napoli, blant annet til Pompei. Og Circumetnea, som kjører tog rundt vulkanen Etna. Dette er helt egne selskaper, som har helt egne billettsystemer og gjerne også en annen sporvidde enn det statlige togselskapet. Det er mange av disse!

VIL BLI OPPDATERT - MER FRA Bloggen Alle bilder: Kyrre Dahl / Reisemedtog.no og Erdetmulig.no

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet