Øresund rundt, et kupp av en billett - reisemedtog.no


Øresund rundt, et kupp av en billett

18.02.2023 - skrevet av: Kyrre Dahl - Flere innlegg: i ARKIVET

Tenk deg at du kan kjøre så mye tog du vil i Skåne og i København-området, samt ta ferje over Øresund eller ta togturen via Øresundsbroen for en relativt rimelig penge. Det er mulig med billetten Øresund Rundt.


Öresundståg på Helsingborg C

Øresund Rundt, på svensk: Öresund runt, er en billett som har eksistert en stund og er rettet mot turister, men sammenlignet med andre billetter er den et kupp prismessig. Et dagskort i Skåne alene koster 234 svenske kroner ( som med dagens kurs er omtrent det samme i norske kroner ). Øresund Rundt koster 299 kroner for to dager. Selv om du bare bruker det i Skåne så sparer du mye sammenlignet med to dagskort.


Ferjeterminalen på Helsingborg C ( Knutpunkten )

Men Øresund Rundt er som navnet tilsier ikke bare gyldig i Skåne. Den gjelder også på all kollektivtrafikk i Hovedstadsområdet i og rundt København. Den gjelder ikke på hele Sjælland men billetten får deg til omtrent alle steder du kan tenke deg å reise til, inkludert Roskilde og Helsingør. Den gjelder på regiontog, S-tog, metro og busser. Det står faktisk ikke konkret i beskrivelsen at den gjelder på metroen, men jeg har fått bekreftet det fra annet hold. Spør gjerne når du kjøper for å være helt sikker.


På vei over Øresund med ferje

Så var det dette med kryssing av Øresund og det er her billetten blir rimelig spesiell. Den gjelder nemlig for en krysning med ferje Helsingborg - Helsingør og en reise over Øresundsbroen. Dette er viktig å huske på, du kan altså bare ta en runde rundt Øresund men du kan stoppe så mye du vil på begge sider på turen. Du kan altså ikke krysse Øresund så mye du vil. Hvordan de vet at du bare kjører en vei, får du vite litt lenger ned i blogginnlegget.


En av ferjene mellom Helsingborg og Helsingør

Jeg har brukt denne billetten en gang før, for mange år siden. Det var derfor jeg visste at den eksisterte, ellers er tilbudet å finne et godt stykke ned på Skånetrafikens hjemmeside. Denne gangen var jeg i Helsingborg og kjøpte billetten på Skånetrafikens betjente billettkontor på Helsingborg C. Det er såpass uvanlig i våre dager at det nesten er litt morsomt å kjøpe en papirbillett fra en fysisk person, men her kan man altså gjøre det.


Regiontog til København på Helsingør station

Den første dagen av gyldigheten var jeg bare i Skåne: Jeg tok en togtur til den pene universitetsbyen Lund og den lille storbyen Malmø som har et dårlig rykte. Men, jeg synes det er koselig i Malmø sentrum med mange serveringssteder og flere attraksjoner for deg som er turist. Denne turen alene ville kostet meg 234 kronor med et dagskort i Skåne, enda mer om jeg hadde kjøpt enkeltbilletter. Øresund Rundt koster som nevnt 299 kroner og gjelder to dager.


Regiontoget har til og med 1. klasse

Dag to startet med ferjetur og da er det jo kjekt at ferjeterminalen i Helsingborg er samlokalisert med togstasjonen ( og bussterminalen ). Det er bare å gå opp et par etasjer så går ferjene hvert 20ende minutt. Her ble det et klipp på min billett før jeg fikk gå ombord på ferja som bare bruker 20 minutter på overfarten. Vel fremme i Helsingør er det kjekt å vite at også her er ferjeterminalen samlokalisert med togstasjonen. I Helsingør ble det en spasertur rundt i byen før jeg traff en bekjent for lunsj.


Kaffepause på Østerport station, med S-banen i bakgrunnen

Litt senere tok jeg regiontog fra Helsingør til Østerport i København. Disse togene går flere ganger i timen og ligner mye på RE-tog i Tyskland. Det er til og med 1. klasse ombord men Øresund Rundt-billetten er ikke gyldig i den vogna. På Østerport tok jeg en kopp kaffe før jeg tok en liten tur på den spennende metroen i København. Den er førerløs så du kan sitte helt foran og se hva som foregår. Etter det tok jeg en liten spasertur i København før jeg satte meg på et Øresundstog som gikk hele veien til Helsingborg.


Metrotog i København

Nå ble denne turen foretatt i slutten av november i fjor så dagslyset forsvant ganske tidlig. Hadde det vært på sommeren hadde jeg nok brukt billetten enda litt mer. Øresund Rundt får du kun kjøpt som papirbillett fordi den skal stemples av ferjepersonell og ombord på toget over Øresund. Den er tilgjengelig på billettkontorene til Skånetrafiken i flere byer i Skåne. Men, den kan ikke fåes på app. Jeg har heller ikke funnet ut om man kan få den på dansk side. DSB har ingen informasjon om den på sine nettsider, og det er også svært få betjente billettkontorer i Danmark.

 • Flere blogginnlegg: i BLOGGARKIVET

 • Alle bilder og videoer: Kyrre Dahl/reisemedtog.no - Følg denne siden på FACEBOOK eller INSTAGRAM. Nyhetsfeeden finner du her: RSS

  Annonse
 • 

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Anbefalte togturer


  Veterantog i Norge


  
  SØK PÅ REISEMEDTOG.NO:

  SISTE NYTT: