Stor suksess for nye hurtigtog i Tyskland - reisemedtog.noStor suksess for nye hurtigtog

19.06.2018 - skrevet av: Kyrre Dahl

Den nye høyhastighets-strekningen mellom Erfurt og Nürnberg er en stor suksess, målt i passasjerer. Tilstrømningen av nye kunder er så stor at Deutsche Bahn nå setter inn enda flere hurtigtog mellom Berlin og München.

Ombord på ICE mellom Berlin og München vinteren 2018. Foto: Kyrre Dahl

Etter mange års arbeid og enda flere års debatt ble endelig den nye høyhastighetsstrekningen mellom Erfurt og Nürnberg satt i drift i fjor, to år etter at den nye linja mellom Leipzig/Halle og Erfurt ble åpnet. Dermed bruker ICE-togene mellom Berlin og München nå bare 4 timer mot før 5 timer og 30 minutter.

En såpass stor besparelse i tid har ført til en kraftig økning i antall togpassasjerer mellom Berlin og München. I løpet av de seks første månedene er det dobbelt så mange som har valgt å ta toget mellom de to storbyene i Tyskland. Det utgjør hele 2 millioner reisende på 6 måneder. Reisemedtog.no har selv vært ombord på et av disse togene og kan bekrefte at det er mye folk som tar dem.

Nå setter DB opp 2 ekstra avganger hver vei. Dette vil være avganger med ICE Sprinter, som kun stopper på de aller største stasjonene. Dermed har de plass til 23 000 reisende mellom Berlin og München hver dag, melder railjournal.com. Vanlige ICE-tog stopper også i Erfurt, Halle, Leipzig, Bamberg og Nürnberg og noen tog tar den lange veien via Augsburg. Noen få tog stopper også i Erlangen og Coburg.

Noe av kritikken mot den nye linja har gått på at den har fått for liten kapasitet. Det er forsåvidt godt nok med plass på den aller nyeste strekningen, men mellom Bamberg og Nürnberg må ICE-togene dele spor med lokale og regionale tog, i tillegg til noen få vanlige intercity-tog. Det er dermed svært vanskelig å få satt inn flere ICE-tog før man har fått fire spor på den mest travle strekningen.

Kilde: Rail Journal - TOGNYHETERTA TOGET I:

Informasjon: Om denne siden


Reisetips: Interrail, hvordan og hvor mye!