Både Vy og BaneNor med tiltak mot korona-spredningBåde Vy og BaneNor med nye tiltak

- Skrevet 13.03.2020 av Kyrre Dahl

Det blir ekstra rengjøring på tog og stasjoner, og cafè-vognene blir kontantfrie, i et forsøk på å hindre spredning av korona-smitte.


Tog fra Vy FOTO: Vy

- For å bremse spredningen av koronavirus har vi gjort flere tiltak om bord i togene våre, som å forsterke renhold og begrense direktekontakt mellom personalet og passasjer. Av hensyn til smittevern tar vi derfor ikke imot kontanter i kafeen vår og det er bare mulig å bruke betalingskort, skriver Vy i en melding.

- Vi har også innført begrensninger på hvor mange som til enhver tid kan oppholde seg i kaféen, slik at de som er der kan holde god nok avstand til hverandre, opplyser VY.

Bane NOR har intensivert renholdet på norske jernbanestasjoner, særlig på områder som berøres hyppig av de togreisende, som håndløpere på rulletrapper, rullebånd og trapper, heisknapper, armlener på stoler i venterom og selvsagt offentlige toaletter.

I tillegg oppdateres koronainformasjonen som er tilgjengelig for de reisende på stasjonene. - Vi er også i dialog med våre leietakere som driver utadrettet virksomhet på stasjonene og oppfordrer dem til å ta nødvendige forholdsregler og følge myndighetenes anbefalinger, skriver Bane Nor i en melding.

- Det kan bli nødvendig at vi, gjennom vårt koordinerende beredskapsansvar, gir føringer til togselskapene. Inntil videre kan det være klokt å forskyve på jobbreisen hvis det er en mulighet. Vi anbefaler å følge helsemyndighetenes råd og så er det opp til hver enkelt arbeidsgiver å ta stilling til rådene, skriver Bane Nor.

Kilde: Vy og Bane Nor - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet