Enda flere kutt på SørlandsbanenEnda flere kutt på Sørlandsbanen

- Skrevet 19.03.2020 av Kyrre Dahl

På bakgrunn av koronasituasjonen har Go-Ahead Norge besluttet å innstille flere Sørtog på Sørlandsbanen. Innstillingene er gjeldene fra i dag.


Tog på Nordagutu stasjon

Etter dialog med oppdragsgiver Jernbanedirektoratet har de kommet til enighet om å innstille seks avganger på hverdager, seks avganger på lørdager og syv avganger på søndager. Reisende oppfordres til å velge andre avganger da det ikke settes opp alternativ transport for innstilte avganger.

Disse kuttene kommer i tillegg til de andre avgangene som allerede er innstilt. Allerede fredag i forrige uke ble nattlokalene på Jærbanen innstilt. Dette gjelder også helgene 20-22, 27-29 mars. Det dreier seg om 4 tog: kl.00:54 og 01:54 fra Stavanger og kl. 00:20 og 01:20 fra Egersund.

Tidligere i uka kom meldingen om at også en del lokaltog på dagtid innstilles på Jærbanen. Alle lokaltog innstilles mellom Stavanger og Skeiane. Togene til Nærbø og Egersund vil gå som normalt. Go-Ahead innstilte også to avganger med Sørtoget fra mandag 16. mars. Det var avgangene fra Stavanger til Oslo kl. 10.16 og fra Oslo til Stavanger kl. 11.25.

- Vi håper på forståelse fra kundene for at innstillingene vi er nødt til å foreta kommer på grunn av en helt ekstraordinær nasjonal og internasjonal situasjon. Vi ønsker å ta vårt ansvar i den nasjonale dugnaden, sier administrerende direktør i Go-Ahead Norge Cathrine Elgin.

- Vi ønsker å bidra til å forhindre smittespredning blant både passasjerer og ansatte, samtidig som vi ser oss nødt til å gjennomføre tiltak som sikrer at vi kan opprettholde togtilbudet fremover, sier Elgin. Til slutt opplyser selskapet om at det kan komme flere innstiller, også på Arendalsbanen og Jærbanen.

Kilde: Go-Ahead - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien fraråder UD reiser til alle land inntil videre. I tillegg har mange land stengt sine grenser og enormt mange tog er innstilt.

TA TOGET I:

Om denne siden


Anbefalt: Tips for Interrail 2019!


Info: Hvordan ta tog til Utlandet