Starter arbeider på Evanger og DaleStarter arbeider på Evanger og Dale

- Skrevet 10.08.2020 av Kyrre Dahl

Snart begynner anleggsarbeidene ved stasjonene på Evanger og Dale. En lokal og en dansk entreprenør skal gjøre første del av jobben med å modernisere de to stasjonene mellom Voss og Bergen.'


Nye Evanger stasjon - Skisse: Bane Nor

Nye lokaltog på Vossebanen er en viktig årsak til at stasjonene på Evanger og Dale nå får lengre plattformer og planfri kryssing av sporet. Etter at planene gikk gjennom i de to kommunestyrene i 2019, har prosjektet fått klarsignal fra Jernbanedirektoratet og det er utarbeidet en detaljert byggeplan.

Tidligere i sommer ble de første anbudene lyst ut i markedet og Bane NOR har nå signert tre kontrakter: Spilde Entreprenør fra Voss skal stå for forberedende anleggsarbeid med start i august. Det danske selskapet Aarsleff Rail skal bygge overgangsbruer med heishus. Infranord AB har fått oppdraget med å fundamentere nye kontaktledningsmaster.

– Vi er glade for å få med oss erfarne entreprenører som har solid jernbanekompetanse og kjenner området vårt. Valget falt på disse tre etter en totalvurdering av kvalitet, gjennomføring og pris, sier prosjektleder Emmeche Hjemmen i Bane NOR.

I løpet av høsten kommer det nok en utlysning, denne gangen for arbeidet med å forlenge plattformene. Arbeidet på de to stasjonane vil gå parallelt. De nye overgangsbruene skal være ferdige mot slutten av 2021 og plattformene innen utgangen av året etter.

Kilde: Bane Nor - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020