Mister populær ekspressavgangMister populær ekspressavgang

- Skrevet 09.10.2020 av Kyrre Dahl

Vys pendlere fra Skien, Porsgrunn, Larvik, Sandefjord og Tønsberg mister fra 13. desember ekspressavgangen som kjører fra Skien kl. 06.20 på hverdager.


Foto: Vy

Bakgrunnen for endringen er at Bane NOR har prioritert Go-Aheads ønske om ny rutetid for Sørtoget fra Kristiansand til Oslo på morgenen. - Det gjør at Vy togs populære ekspressavgang må flyttes og det beklager vi sterkt, sier konserndirektør i Vy tog, Arne Fosen.

Fra mandag 14. desember vil derfor morgentoget som i dag er i Oslo kl. 08.25, få ny rute med avgang fra Skien kl. 0652, Tønsberg kl. 0753 og ankomst på Oslo S kl. 0905. Endringen gjøres i forbindelse med den årlige ruteendringen.

- Det kan for utenforstående virke som en mindre endring, men det gjør at vi mister en viktig morgenavgang, som også gjør at allerede belastede tog i det samme tidsrommet vil bli enda fullere. I tillegg blir reisetiden lengre, forklarer Fosen.

- Vi synes det er beklagelig at avgangstiden endres. Ekspressavgangen er populær blant pendlere i Vestfold og Telemark og en viktig del av den totale kapasiteten til Oslo på morgenen, sier Arne Fosen. - Dette har vi også vært svært tydelige på overfor Bane NOR, understreker han.

Kilde: Vy

- LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020