Ny dato for spanske lavpris-togNy dato for spanske lavpris-tog

- Skrevet 28.01.2021 av Kyrre Dahl

Et nytt lavpris-tilbud med høyhastighetstog i Spania skulle vært lansert i fjor, men ble utsatt på grunn av koronapandemien. Nå er 23. juni satt opp som startdato for Avlo.


Avlo FOTO: Renfe

Det statlige spanske togselskapet RENFE hadde egentlig planer om å lansere det nye tilbudet i april i fjor. Som alle vet ble det meste utsatt på grunn av koronaviruset, men nå er planene for Avlo på skinnene igjen.

De første billettene er allerede lagt ut for salg til bare 5 euro. RENFE har satt 23. januar 2021 som lanseringsdato for Avlo, det er også den dagen moderselskapet fyller 80 år, som statlig operatør. Billettene kan kun kjøpes via Avlo`s hjemmeside: avlorenfe.com

RENFE skal etter planen ha fire avganger daglig hver vei mellom Madrid og Barcelona. Ett tog vil kjøre videre til Figueres, nær grensen til Frankrike. To tog daglig stopper også i Zaragoza. Avlo vil benytte fem modifiserte Talgo 112 togsett som har plass til 438 passasjerer. De raskeste togene kjører i 300 km/t og bruker bare 2 og en halv time mellom Madrid og Barcelona.

Det nye tilbudet, som er et lavpris-tilbud, kommer samtidig som spanske myndigheter åpner opp for konkurranse på det spanske høyhastighetsnettet. RENFE har sålangt hatt monopol, men fremover blir det flere aktører som vil konkurrere med det statlige togselskapet.

Dette er ikke det første lavpris-tilbudet med høyhastighetstog i Europa. Franske SNCF har i flere år hatt Ouigo, som kjører mellom større franske byer. Disse togene kjører gjerne fra stasjoner et stykke utenfor byen og har et begrenset service-tilbud og obligatorisk oppmøte en god stund før toget går etc. Et konsept som ligner litt på lavpris-fly.

På Avlo er håndbagasje inkludert i prisen, men kofferter må du betale ekstra for, fra 10 euro. Du må også betale ekstra for å reservere et sete og hvis du ønsker mulighet til å forandre på billetten. De aller billigste billettene kan fåes til 5 euro, men en mer normal lavpris ser ut til å være 29 euro mellom Madrid og Barcelona. Det er ikke noe restaurant, men du vil finne automater med mat og drikke. Wifi er inkludert i billetten.

Kilde: Railway Gazette - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020