Flere sniker på toget under koronaFlere sniker på toget under korona

- Skrevet 09.02.2021 av Kyrre Dahl

Det har vært langt færre reisende, men også flere som reiser uten gyldig togbillett. Det viser tall fra Vy sine billettkontroller fra mars 2020 og frem til i dag.


Vy-konduktør med munnbind FOTO: Vy

Et vanlig år blir rundt tre prosent av kundene stoppet uten gyldig billett. Fra mars da alt stengte og frem til og med desember 2020, viser tallene at over 10 prosent av de som ble kontrollert, ikke hadde gyldig billett. Med fortsatt strenge tiltak fortsetter trenden inn i 2021.

– Vi har opprettholdt et bredt tilbud med mange avganger, slik at de som må reise, skal ha et godt og trygt kollektivtilbud. Det er viktig for oss og det er viktig for alle de som hver dag kjøper billett, at alle bidrar til fellesskapet - Og med tanke på at under hele koronaperioden har vært langt færre reisende, er dette et altfor høyt tall, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby.

- Det kan være flere årsaker til flere ikke kan vise frem en gyldig billett når de blir kontrollert, for eksempel fortalte kunder i en tidlig fase at de trodde det var gratis. I løpet av høsten har flere innrømmet at strenge restriksjoner også har påvirket privatøkonomien deres og de tar sjansen på å reise uten billett. Videre er det reisende med periodebillett som rett og slett glemmer seg bort. Samtidig kommer vi ikke unna at enkelte dessverre lar være å kjøpe billett helt bevisst, og det synes vi er leit, sier Lundeby.

- Alle skal ha gyldig billett og husk at konduktørene om bord i togene også kontrollerer billetter. Da er vår sterke anbefaling at billetten kjøpes digitalt før du går ombord og at den vises frem helt uoppfordret. På den måten blir billetten effektivt kontrollert, uten at det er tett kontakt mellom ansatte og kunder.

- Husk at det også koster mer å kjøpe billetten av konduktøren ombord i toget, så du sparer 40 kroner på å ha gyldig billett på forhånd. – Og ikke minst, med gyldig billett er du garantert å slippe gebyr, understreker Lundeby i Vy. - Vi opplever også at andre kollektivselskaper blant annet i Oslo, Bergen og Trondheim har de samme utfordringene som oss, sier han videre.

Kilde: Vy - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020