SJ legger ned alle sine betjente billettkontorSJ legger ned alle sine betjente billettkontor

- Skrevet 03.03.2021 av Kyrre Dahl

SJ har nå lagt ned alle sine betjente billettkontor i Sverige. Det vil fortsatt være betjening på stasjonen, men togselskapet mener at tiden er over for fysisk billettsalg.


1. mars ble de siste fysiske lokalene for billettsalg for tog i Sverige lagt ned og erstattet med kundeverter. Det var bare Stockholm, Malmø og Gøteborg som til slutt hadde gammeldagse billettkontorer og nå er også disse borte.

SJ forklarer det med at kundene i stadig større grad velger digitale løsninger for kjøp av billetter og andre tjenester. Behovet for et fysisk billettsalg har minsket kraftig de siste årene og enda mer det siste året. Nedleggelsen har vært planlagt lenge, men ble fremskyndet til 1. mars i år.

Men, trenger du hjelp til billettkjøp skal du likevel få det på de store stasjonen, som fortsatt vil ha kundeverter. Disse kan hjelpe folk til å benytte billettautomater eller ved kjøp av billett på digitale plattformer, ombooking og informasjon. Hvis du vil kjøpe en fysisk billett er det fortsatt mulig å gjøre i kioskene Pressbyrån og 7-Eleven.

- Vi kommer fortfarande att finnas tillgängliga för att hjälpa till med olika typer av servicetjänster som har med SJ-resan att göra. Redan nu sker det mesta av den verksamheten utanför själva lokalen, så det blir ett naturligt steg, sier SJs presschef Tobbe Lundell.

- Att det här sker redan nu är till stor del en följd av pandemin. Den har slagit hårt mot SJs ekonomi och vi avvecklar nu en icke nödvändig kostnad för att även fortsättningsvis kunna erbjuda en attraktiv prisnivå på våra resor, sier Lundell.

SJ vil fortsatt ha lounger i Stockholm, Gøteborg og Malmø, men alle vil bli stengt i et par uker for opplæring av personell eller ombygging.

Kilde: Sj - LES FLERE: TOGNYHETER - Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAMSISTE NYTT FRA REISEMEDTOG.NO:

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020