Renfe lanserer nytt lavpris-tilbud, AvloRenfe lanserer nytt lavpris-tilbud, Avlo

- Skrevet 12.12.2019 av Kyrre Dahl

Spania får et nytt lavpris-tilbud på høyhastighets-strekningene fra april neste år


FOTO: RENFE

Det har vært snakk om det lenge, nå kommer endelig lavpris-tilbudet fra Renfe, som skal gjøre det mulig for f.eks studenter og familier å benytte høyhastighets-tog i Spania. Tilbudet får navnet Avlo.

Spania har nå det nest største høyhastighets-nettverket i verden, bare Kina har flere kilometer med strekninger der tog kan kjøre i over 250 kilometer i timen. Det nåværende tilbudet heter AVE og er først og fremst rettet mot forretningsreisende og turister.

I takt med økende popularitet har prisene på AVE-togene etter hvert blitt relativt høye og er helt utenfor rekkevidde for mange spanjoler. Dette ønsker Renfe å gjøre noe med og lanserer Avlo. Fra April går disse togene mellom Barcelona, Zaragoza og Madrid daglig.

Avlo vil bli kjørt med Talgo 112-togsett med plass til 438 passasjerer, det er 20 % flere enn i vanlige AVE-konfigurasjon. Renfe sier i en pressemelding at Avlo skal bli et raskt, billig og enkelt tilbud spesiellt rettet mot grupper, familier og unge mennesker, som ellers ville brukt bil eller buss.

Tilbudet vil etter planen raskt bli utvidet til andre høyhastighets-strekninger innen 2021. Grunnen til at dette kommer nå er at spanske myndigheter er i ferd med å åpne høyhastighets-nettverket for andre og private aktører, slik at det går mot konkurranse om passasjerene også i Spania.

Billettene til Alvo kommer i salg i januar og det første toget går 6. april. Det er ikke nevnt noe pris, men Renfe understreker Low Cost flere ganger i sin pressemelding. I Frankrike har lavpristilbudet til SNCF billetter fra 10 euro.

For få år siden lanserte Renfe planer om et annet lavpristilbud som de kalte Eva, som skulle gå fra en egen stasjon i Barcelona, men dette forslaget ble raskt lagt i skuffen. AVE går mellom Madrid og Barcelona, Valencia, Alicante, Malaga og Sevilla, i tillegg til Valladolid og Leon på en linje som er under utbygging mot blant annet Baskerland og Galicia.

Kilde: Renfe - LES FLERE: TOGNYHETER

Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM 
 

COVID-19

På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

TA TOGET I:

Om denne siden


Info: Veterantog i Norge - 2020