Øker antallet avganger på BergensbanenØker antallet avganger på Bergensbanen

- Skrevet 20.12.2019 av Kyrre Dahl

Jernbanedirektoratet valgte Vy til å kjøre togene i Trafikkpakke 3 Vest. I dag ble avtalen signert på Bergen stasjon.


FOTO: NJÅL SVINGHEIM / Jernbanedirektoratet

- Tilbudet vårt innebærer en rekke forbedringer for kundene og en økning i rutetilbudet med 30 prosent, sier en stolt konserndirektør Arne Fosen i Vy tog. Avtalen omfatter Bergensbanen og Vossebanen fra desember 2020 til desember 2029, med mulighet for forlengelse i inntil to år.

En viktig del av tilbudet er en kraftig økning i antall avganger. Det innebærer at kundene på Bergensbanen og på lokaltogene Bergen – Arna og regiontogene Bergen – Voss vil få flere valgmuligheter når de skal reise med tog, enten i hverdagen eller på ferie.

– På Bergensbanen øker vi til seks daglige avganger. Tilbudet gir en tilnærmet totimersfrekvens på morgen og ettermiddag. Samtidig passer vi på at toget har gode korrespondanser på viktige knutepunkter, sier Fosen. Regiontogene Bergen – Voss får fast timesfrekvens. I tillegg blir det også fast halvtimesfrekvens på lokaltogene Bergen – Arna.

– Vi styrker spesielt rutetilbudet i helgene mellom Bergen og Arna. Samtidig forlenger vi en rekke av avgangene mellom Bergen og Voss til Myrdal, slik at alle avganger på Flåmsbana har korrespondanse til og fra Bergen, sier Fosen. Det neste året, samt det første året av selve kontraktsperioden, kjøres det samme rutetilbudet som i dag.

En offensiv reiselivssatsing skal også bidra til langt flere og enda mer fornøyde reisende. - Bergensbanen er flere ganger kåret til en av Europas vakreste togturer og har et stort potensial som vi skal benytte i enda større grad enn i dag, sier Fosen.

– Kundene vil også oppleve forbedringer av tilbudet i regiontogene mellom Oslo og Bergen, sier Fosen. Dette inkluderer blant annet:

 • Et nytt, mer fleksibelt og oppgradert produkt, Pluss, som utstyres med mer komfortable stoler, mer funksjonelle bord og et nytt sofaområde med oppgradert kaffeløsning
 • En styrking av nattogtilbudet og økt sovekapasitet gjennom et nytt soveprodukt
 • Forbedringer av serveringstilbudet og nye kurs- og konferansepakker
 • For å gjøre det enkelt å reise kollektivt, endres også transportvilkårene. Endringene omfatter blant annet bedrede refusjonsbetingelser for pendlere.

  – Vi skal også ta ekstra godt hånd om togreisende med særskilte behov. Vi inviterer nå brukergruppene til et tettere samarbeid med oss, og vi skal gjøre endringer i Vy-appen og på Vy.no for å gjøre det enklere å kjøpe billett, også for de som bruker rullestol, har førerhund eller har med barnevogn, sier Fosen.

  Vy har valgt EuroMaint som leverandør av vedlikehold av togene, mens NSB Trafikkservice er valgt som leverandør av renholdstjenester. - Den store jobben starter nå og fremover mot oppstart vil det komme flere detaljer om tilbudet. Vi gleder oss til å arbeide med lokale samarbeidspartnere og interessenter om mulighetene som ligger langs Bergensbanen, avslutter Arne Fosen.

  Kilde: Vy - LES FLERE: TOGNYHETER

  Følg oss på FACEBOOK eller: INSTAGRAM

  

  

 • 

  COVID-19

  På grunn av korona-pandemien har UD sendt ut reiseråd der de anbefaler å ikke reise til enkelte land. Disse rådene forandrer seg raskt. I tillegg er det mange tog som ikke går.

  TA TOGET I:

  Om denne siden


  Info: Veterantog i Norge - 2020